Ring för bokning: 033-289300
Fönster kittning bollebygds glasmästeri

Fönsterglas

Vi skär till fönsterglas i de storlekar ni önskar. Renoverar fönster. Byter glas/Isolerglas kassetter i era fönsterbågar. Monterar skjutdörrar o glaspartier.

Isolerglas, Glaskassetter

I dagens fönster så sitter det en glaskasset. Ett s.k. isolerglas. 3- eller 2-glasfönster består av tre(2) glas i fönsterbågen. Man kan se om det sitter en glaskasset i bågen, titta efter metall i kanten mellan glasen, ser du metall där, då är det en kasset. Mellan fönstren är olika gaser eller luft.

Med bra isolering i fönstret så rekommenderas argongas i mellanrummen mellan glasen. 3-glasfönster som är uppbyggda i lager vilket innebär många fördelar, ljudisolering. Ett 3-glasfönster har dessutom mycket bra isoleringsförmåga och håller värmen i huset och mot kyla. 2-glasfönster fungerar ungefär likadant, men med bara två glas. Glaskassetten med isolerglas kan bytas ut mot en ny om du gjort sönder den eller kanske fått ett kondensproblem (imma mellan glas).

Vrid fönster

Isolerglas+enkelglas och 1+1 enkel glas

Så kallade 2+1-glasfönster ser ut och fungerar på ett annat sätt. I bågen innerst i fönstret sitter en 2-glas isolerglas och i bågen ytterst i fönstret sitter ett enkelt glas. Det innre och yttre fönstret sitter oftast i hop med ett litet lås, mellan bågarna. Denna lösning är fördelaktig om du skall använda spröjs (korset i fönstret) eller persiener.

Det finns också fönster med 2 enkla glas. Består av två fönsterbågar, antingen med ett stort glas i eller flera små enkelglas. Ihopsatta med ett litet lås i mellan.

Antikglas

Gamaldagsglas som antikglas går att ordna till era gamla fönster om något gått sönder och behöver lagas. Hur vet man att man har antikglas i sina bågar? Du kan se skiftningar i glasets yta som vilket du inte har i vanligt enkelglas.

Lamellglas

Lamellglas, består av två sammansatta glas med ett plaslager i mellan. Används vanligtvis i traktorfönster, entreprenad maskiner för att inte rutan skall gå sönder lika lätt som enkelglas.

Skyddsglas

Skyddsglas använd där det finns risk för exempelvis inbrott. Skyddsglas kan antingen vara lamellglas med eller utan trådar i. Man ser när man försökt göra sönder ett sådant glas, glaset är trasigt, men har inte splittrats och håller ihop av plast och tråden i glaset.

Härdat glas

Varför härdar man glas. Man härdar glas för att det skall bli tåligare mot slag och stötar. Det kan förekomma som stänkskydd bakom en diskbänk eller spis. Glasskiva i ett glas bord, hyllor i glas, duschväggar, och räcken.

Blyinfattat glas

Vanligt i skåpsdörrar och dörrar eller kyrkofönster. Vanligt att använda när man har färgat glas.

Kompletta fönster

Fönster och partier. Beställ hos oss. Vi kommer till er och mäter upp era föster så ni får rätt mått. Vi hjälper givet vis till med montage av färdiga fönster om ni så önskar.